Nieuws 

Op DV maandag 30 november a.s. om 20.00 uur hoopt rabbijn S. Evers uit Amersfoort een lezing te houden in onze kerk. Het thema is 75 jaar vrijheid. Deze lezing zal alleen via YouTube en kerktelefoon te beluisteren zijn.
Ds Van der Zwan zal de avond openen met gebed en vervolgens worden enkele Psalmverzen gezongen. Na de lezing sluiten wij af met het zingen van een lofzang.
Wij zijn verheugd dat rabbijn Evers op zo korte termijn gehoor kon geven aan ons verzoek om deze lezing te houden. Wij hopen dan ook dat veel gemeenteleden deze avond digitaal zullen bijwonen en zich bezinnen op het thema 75 jaar vrijheid.
Wij hopen met elkaar op een goede en gezegende avond!

Commissie Israël en de kerk

Onderstaand treft u mogelijkheden aan om meer te weten te komen over of meer betrokken te raken bij Israël:

  • Nieuws uit Israël, dat je niet vaak hoort, is te ontvangen via de WhatsApp Israël nieuwsdienst  (aanmelden via de website, cvi.nl/whatsapp).
  • Actuele lezingen met betrekking tot Israël beluisteren via livestreams (beluisteren via de website, cvi.nl/livestream).
  • Het bezoeken van de tentoonstelling “Redders in nood” bij Christenen voor Israël in Nijkerk is mogelijk tot 10 januari 2021. Geschikt voor jong en oud. Vooraf aanmelden is verplicht.

Heel nadrukkelijk willen wij u wijzen op de onlangs verschenen publicatie met betrekking tot de interkerkelijke schuldbelijdenis voor de houding richting de Joodse gemeenschap (https://www.christenenvoorisrael.nl/artikelen/historisch-interkerkelijke-schuldbelijdenis-voor-houding-richting-joodse-gemeenschap). Zondag 15 november is aangewezen als “zondag van schuldbelijdenis en verootmoediging”. 

Commissie Israël en de kerk