Nieuws 

Zomertentoonstelling Christenen voor Israël

Vanaf 5 juni jl. is de nieuwe tentoonstelling bij Christenen voor Israël in Nijkerk, Tijdreis met Janiv, te bezoeken. Hiermee reist u door de geschiedenis van het volk Israël en ontdekt u meer over Gods plan met Israël.

U dient zich hiervoor aan te melden. Voor meer informatie zie onderstaande link.

https://www.christenenvoorisrael.nl/activiteiten/zomertentoonstelling-tijdreis-met-janiv

Commissie Israël en de kerk

Jongerenreis Hongarije 2021

Voor meer info zie:  Jongerenreis Hongarije 2021

Paas Challenge - De weg door Jeruzalem

Stel je voor dat je in een tijdmachine kunt stappen, terug naar het jaar 30 van onze jaartelling. Opeens loop je door de straten van Jeruzalem op zoek naar geheime aanwijzingen. Overal kom je QR-codes tegen en ga je het gesprek aan met virtuele gesprekspartners uit de tijd van Jezus. De evangelisatiecommissie organiseert deze Paaswandeling van circa een uur door Westbroek om het Paasverhaal te beleven. Iedereen kan meedoen, speciaal geschikt voor tieners tussen 10 en 18 jaar. Ben je in het bezit van een smartphone met een QR-scan app en oortjes, reserveer dan een tijd om te wandelen via onderstaande link. In tweetallen of met het huisgezin, coronaproef, is het mogelijk om te wandelen van 29 maart t/m 5 april a.s.

https://calendly.com/pasenwestbroek/paaschallenge-westbroek-2021

Op DV maandag 30 november a.s. om 20.00 uur hoopt rabbijn S. Evers uit Amersfoort een lezing te houden in onze kerk. Het thema is 75 jaar vrijheid. Deze lezing zal alleen via YouTube en kerktelefoon te beluisteren zijn.

Ds Van der Zwan zal de avond openen met gebed en vervolgens worden enkele Psalmverzen gezongen. Na de lezing sluiten wij af met het zingen van een lofzang.
Wij zijn verheugd dat rabbijn Evers op zo korte termijn gehoor kon geven aan ons verzoek om deze lezing te houden. Wij hopen dan ook dat veel gemeenteleden deze avond digitaal zullen bijwonen en zich bezinnen op het thema 75 jaar vrijheid.
Wij hopen met elkaar op een goede en gezegende avond!

Commissie Israël en de kerk

Terugkijken: https://www.youtube.com/watch?v=S1b40pP0mfA

Onderstaand treft u mogelijkheden aan om meer te weten te komen over of meer betrokken te raken bij Israël:

  • Nieuws uit Israël, dat je niet vaak hoort, is te ontvangen via de WhatsApp Israël nieuwsdienst  (aanmelden via de website, cvi.nl/whatsapp).
  • Actuele lezingen met betrekking tot Israël beluisteren via livestreams (beluisteren via de website, cvi.nl/livestream).

Heel nadrukkelijk willen wij u wijzen op de onlangs verschenen publicatie met betrekking tot de interkerkelijke schuldbelijdenis voor de houding richting de Joodse gemeenschap (https://www.christenenvoorisrael.nl/artikelen/historisch-interkerkelijke-schuldbelijdenis-voor-houding-richting-joodse-gemeenschap). Zondag 15 november is aangewezen als “zondag van schuldbelijdenis en verootmoediging”. 

Commissie Israël en de kerk